ارتباط بین بیماریهای غیر واگیر ونان سفید

تا مي توان با غذا درمان کرد نبايد به دادن دارو مبادرت نمود.
حکيم محمد زکرياي رازي
بررسي ارتباط بين شيوع بيماريهاي غيرواگير و مصرف نانهاي سبوس گيري شده در کشور

مقدمه
بحث تغذيه و نقشي که در سلامتي انسان ايفا مي کند يکي از موضوعات جدي و مهمي است که اين روزها توجه تمامي محافل علمي دنيا را به خود جلب کرده و بيشترين موضوعات کنگره ها و همايشهاي علمي را به خود معطوف داشته.
و از آنجائيکه براساس تحقيقات بعمل آمده منشاء بسياري از بيماريهاي نوظهور عصر جديد همچون چاقي- ديابت- فشارخون- چربي خون- سکته- سرطان و ... بخاطر نوع تغذيه و کيفيت خوراکيهاي مصرفي مردم ميباشد برآن شديم تا با بررسي اين موضوع در کشورمان علل شيوع روزافزون اين بيماريها را که امروزه به بيماريهاي غيرواگير نام گرفته اند ريشه يابي نماييم.
از آنجائيکه براساس آمار اعلان شده از سوي سازمان غله و دانشگاه شهيد بهشتي تهران نان خوراک اصلي مردم کشور ما را تشکيل مي دهد و متوسط نان مصرفي هر ايراني در روز حدود 400 گرم مي باشد که بين 300 تا 600 گرم نيز نوسان دارد و از طرفي طي 30 سال گذشته تغييرات بسياري در کميت و کيفيت نانهاي توليدي کشور پديدار شده و با سبوس گيري از گندم آردهاي مختلفي با عناوين خاص و استهصال متفاوت بين نانوايان عرضه مي شود. ( آردستاره با حدود 20% سبوس گيري و آرد نول با 30 تا 50 درصد سبوس گيري ) و آنچه به چشم نمي خورد و جايش خيلي خالي است آرد کامل است ( آردي مملو از خواص غذايي و درماني است )
طبق مطالعات و بررسيهاي بعمل آمده از زمانيکه توليد و توزيع آرد کامل بين نانوايان متوقف شد (سالهاي 1350 به بعد ) و پخت نانهاي سبوس گيري شده باب شد ميزان فيبر دريافتي مردم کشورمان نيز تنزل يافت. يعني اگر 30 سال پيش مردم روزانه با مصرف 450 گرم نان سبوس دار 15 گرم از 30 گرم فيبر موردنياز بدنشان را با نان تامين مي ساختند امروز به خاطر مصرف نانهاي سبوس گيري شده (تافتون تنوري ، ماشيني ، لواش ، بربري ، سنگک و ساير نانهاي فانتزي ) رقم  15 گرم به حدود 4 گرم رسيده است.
براساس تحقيقي که توسط مرکز تحقيقات قلب و عروق اصفهان بعمل آمده 30 سال پيش ميزان فيبر دريافتي مردم کشورمان بيش از 30 گرم در روز بوده ولي امروز اين نسبت به حدود 8 گرم در روز تنزل يافته است. که اين رخداد تهديدي براي سلامتي مردم بشمار مي رود. خصوصا که 30 سال پيش تحرک مردم نسبت به امروز به مراتب بيشتر بود ولي امروز نه تنها تحرکشان به صفر رسيده بلکه فيبر مصرفي شان نيز به پايين ترين حد ممکن خود رسيده است. و اين موضوعي است که ما به آن پرداخته ايم تا تبعات اين رخداد ناگوار از زواياي مختلف مورد بررسي قرار داده و به اطلاع عموم برسانيم. شايد هشدارهاي ما تلنگري باشد براي خفتگاني که در خواب غفلت فرو رفته اند و از اخبار و آمارهاي تکان دهنده و مخاطره آميز علمي در بي اطلاعي بسر مي برند يا خود را به تجاهل مي زنند و براي سلامتي مردم اهميتي قائل نيستند.                         
ازکتاب : دانستنیهای نانوائی نوشته محمد رضا خواجه

دغدغه های نانوایان کشورچیست؟4

عدم تنظیم نرخ نان براساس قیمت تمام شده :

طبق مصوبه شورای اقتصاد در سال 85 نرخ نان بایستی فروردین هرسال متناسب با نرخ تورم سالیانه افزایش یابد تا نانوایان بتوانند استانداردهای فنی –علمی –بهداشتی رادر مغازه خود اجرانمایند در غیر این صورت نمی توانیم انتظار داشته باشیم نان خوبی بپزیم یا  بخوریم.از طرفی زلف نان باسلامتی مردم گره خورده چون غربیها سالی 70 کیلو نان میخورند ایرانیها 210 کیلو واز 44 ماده غذائی موردنیاز بدن 40مورد آن در نان هست به شرطی که عملیات تخمیر به خوبی صورت پذیردک

 چگونه ما توقع داریم نانوا لغزش نکند وبهداشت رارعایت نماید واز جوش استفاده نکند درحالیکه در طول ریاست جمهوری آقای روحانی 70 بار هزینه های جاری وپرسنلی یک نانوائی افزایش یافته ولی نرخ نان ثابت بوده است!!!

آرد تنها 30٪ در تعیین نرخ موثر است و70 ٪ نرخ یک نان ربطی به آرد ندارد.نرخ یک چانه 200 گرمی هم اکنون 210 تومان است که طبق آنالیز اتحادیه نانوایان باید 300 تومان باشد .ولی رئیس جمهور گفته من با10٪ افزایش نرخ موافق هستم! خوب به نظر شما این عدد عقلانی است؟ اگر شما جای نانوای شهر خود بودید چه می کردید؟ یک نانوای دولتی اگر روزانه 5 کیسه آرد بپزد(هرکیسه 325 عدد نان میدهد) حدود 350 هزار تومان درآمد دارد که150 هزار تومان آن بابت خرید آرد صرف می شود و200هزار تومان برایش می ماند خودش است و 3نفر کارگر که باید بیمه ودستمزد وآب وبرق وگاز  واجاره رابدهد هزینه های متفرقه نانوائی را هم بپردازدبه نظر شما آیا این نانوائی سودآوراست؟ یازیان آور؟

پیشنیاز تولید یک نان خوب :آرد خوب –کارگر سحرخیز – قدح کافی –خمیر ورآمده واز همه مهمتر نرخ خوب است.

نرخ نان بایستی براساس قیمت تمام شده تنظیم شود که هرسال متناسب با تورم  سالیانه تغییر میبابد.حال اگر این تغییر روی نان اتفاق نیفتد نانوا دچار لغزش می شود وترکش آن به  کیفیت نان آسیب میرساند.وبه این واقعیت انکار ناپذیر می رسیم که:

اگر حق نانوا رابخوریم نان خوبی نمی خوریم.

همه باید بپذیریم که اگر حق نانوا تضییع شود کیفیت نان تخریب می شود.

متاسفانه در بسیاری از استانهای محروم کشور به بهانه دفاع از مردم وحقوق مصرف کننده  وترس از واقعی کردن نرخ نان به دستور استاندار وزن چانه ها کم شده تا مردم گرانی نان رااحساس نکنند!!؟ وچانه 200 گرم به 140 یا کمتر تنزل وزن پیدا کرده که این مصیبت بزرگی برای کشور ومردم است. وقتی دولت خودش مرتکب تخلف شود دیگر وای بحال بیقه!

چرا یک استاندار شجاع انتخاب نمی کنیم که بجای برخورد صادقانه با مردم  ونانوایان شهرش از وزن چانه کم نکند!! وبه کیفیت نان ضربه نزند.

خبر نگاران  به دفاع از مردم می گویند چراباید نان گران شود؟

ماحرفی نداریم گران نشود ولی از جیب نانوا هم به مردم سوبسید داده نشود!

آیا نانوا جزء مردم محسوب نمی شوند که هر4سال یک بار نرخ نانش بایدافزایش یابد؟

 چرا نرخ آب –برق –گاز-بیمه – حقوق کارگر باید صبح فروردین گران شود ولی نرخ نان ثابت بماند؟

خبرنگاران می گویند  نرخ نان نباید گران شود چون کیفیت نان بهتر نمی شود؟ آیا وقتی نرخ آب گران میشود بجای چاه از چشمه آب به ما میدهند؟

 آیا وقتی نرخ گاز گران میشود شعله آن آبی تر میسوزد؟

آیا وقتی نرخ برق گران میشود الکتریسته بیشتری تولید میکند؟

پس چرا توقع داریم نرخ نان ثابت بماند وحق نانواپایمال شود؟

اگر سالی 25 تومان به نرخ نان اضافه می کردیم دچار چنین بحرانی نمی شدیم.الان هم دیر نشده واشتباهات گذشته را تکرار نکنیم.صبح فروردین که همه چیز گران میشود ومردم آمادگی دارند نرخ نان راهم تلطیف کنیم تا کیفیت نان تخریب نشود.

همه دغدغه های رهبری در حوزه نان ضایعات آن است وبرای حذف این ضایعات همه باید کمک کنند .رهبری می فرمانید:

ببینید مشکلات تولید کنندگان چیست به هر نحوی می توانید حل کیند .

حال ببینید چه کسی جلوی تولید نان کامل – نان سالم – نان مرغوب سنگ اندازی می کند؟!

سازمان حمایت از مصرف کننده به بهانه دفاع از حقوق مردم تیشه به ریشه تولید کننده زده است آیا این کار درستی است؟ نتیجه تضعیف تولید کننده ورشکستگی اوست نتیجه ورشکستگی  تعطیلی کارگاه  وبیکاری اوست .نتیجه بیکاری بدهکاری اوست ونتیجه بدهکاری شیوع بزهکاری در جامعه ورشد دزدی ودستبرد به اموال عمومی است که منشاء همه اینها تضییع حقوق تولید کنندگان وکارآفرینان جامعه است .مواظب باشیم ما در این گناه شریک نشویم 

به کانال تلگرامی ما بپیوندید: iranbread@

دغدغه های نانوایان کشورچیست؟3

تحمیل تنورهای غیر استاندارد به نام استاندارد:

دراولین اجلاس نان  سال 1346 پیشنهاد میشود برای اینکه موقع پخت نان نفت وگازوئیل روی نان نپاشد حرارت نانوائی غیر مستقیم شود! 36 سال بعد در سال 1383 هیئت دولت دوباره این را مصوب وابلاغ می کند ! در حالیکه دیگر 90 درصد نانوایان کشور از گاز استفاده می کنند که سوختی پاک محسوب میشود وطبق تحقیقات دانشگاه شهید بهشتی اگر درنانوائی سه تغییر ساده صورت بگیرد دغدغه آلودگی نان به منو اکسید کربن وبنزوپیرن برطرف می شود1- از گاز بجای گازوئیل ونفت استفاده شود2- دریچه کافی روی سقف تنور نصب شود 3- شیب شعله از روی باند تنور حذف شود.ما همه این تغییرات را روی تنورهای اصفهان ایجاد کرده ایم ولی باز اداره استاندارد اصرار دارد تنورها به حرارت غیر مستقیم تبدیل شود! درحالیه که استفاده از تنورهای حرارت غیر مستقیم عواقب زیر را به دنبال دارد:

1-  سفت شدگی نان

2-  سوختگی نان وتولید مواد سمی آکریلامید

3-  خشک شدگی نان

4-  تشدید ضایعات

5-  افزایش هزینه های برق وگاز

6-  افزایش هزینه خرید واستهلاک

کسانی که این طرح از من در آوردی را ارائه کرده اند میگویند این فرم تنورها برای نانهای حجیم ونیمه حجیم کاربرد دارد نه نان مسطح که وزن چانه هایش سبک است .تنورحرارت غیر مستقیم برای کسی خوب است که چانه سنگین( 300گرم به بالا)  وپخت سنگین (20کیسه به بالا)  داشته باشد و70٪ نانهای ایرانی مثل تافتون ولواش 200 گرم به پایین وزن دارند که اصلا تحمل گرمای این تنورها راندارند ورطوبت نانشان زود حذف ونان خشک وسفت می گردد.وتاکنون هرکس از این تنورها نصب کرده بعد از 6ماه انبار حرارت غیر مستقیم را دور انداخته تا تنور به حالت طبیعی برگردد. ماتعداد زیادی فیلم وعکس مستند از سراسر کشور داریم که ادعاهایمان راتصدیق مینمایدوکارائی وراندمان تنورهای حرارت غیر مستقیم رازیر سوال می برد.تعدادزیادی از این تنورهارا به مراکز نظامی ارتش –سپاه –نیروی انتظامی  فروخته اندکه همگی بلااستفاده مانده ونان را ضایع میسازد در حالیکه یک تنور استاندارد تنوری است که از غیر استاندارد بهتر باشد وراندمان بیشتر وکاربری راحت تر داشته باشد اما هیچ یک از تنورهای استاندارد کشور چنین ویژگی راندارند وقاتل جان نانوایان کشورودشمن نان خوبند.  

به کانال آموزشی ما یپیوندید: iranbread@

دغدغه های نانوایان کشور چیست؟2

جریمه نانوا بخاطر مصرف نمک :

تاسال 1394 استاندارد مجاز نمک نان 800 گرم به یک کیسه آرد بود از ابتداء سال 1395 این میزان یک شبه به 400 گرم تنزل یافت وضربه بزرگی به کیفیت نان زد. استدلال دولت کاهش بیماری فشار خون است که حرف درستی است ولی به مردم یاد دهند مصرف نمک را از منابع دیگر کسر کنند مثلا تنقلات شور –کشک – پفک –چیپس –نمکدان و...نه نان .اگر گلوتن مرطوب آردبالاتر از 20  وگلوتن ایندکس آن 50  به بالا باشد میشودحد  400 گرم نمک را رعایت کرد ولی اگر زیر 20 یا زیر 50 باشد وبخواهیم این حد را رعایت کنیم خمیردچار فروپاشی شده وموقع پهن کردن  متلاشی میشود.درچنین مواقعی نمک مثل سیمان عمل میکند وباعث استحکام شبکه گلوتنی وایجاد چسبندگی بین بافت خمیر می شود واز تشدید ضایعات نان جلوگیری میکند ولی شورای سلامت کشور بدون توجه به این نکته مهم  تصمیمی گرفته که همه چیز را بهم ریخته وهرروز نانوایان مظلوم راروانه تغزیرات میسازد در صورتی که آرد خراب است ووزارت بهداشت بجای سختگیری برای نانواباید به وزارت جهاد سخت گیری کند که از توزیع آرد ضایع در کشور بپر هیزد تزریق افزودنی در آسیاب هم راه بجائی نمی برد وتبعات آن : خشک شدگی نان و متلاشی شدن خمیر بعد از نیم ساعت است! واز همه بدتر التهاب پوستی وترکیدگی دست نانوایان بخاطر وجود اسید سیتریک بیش از حد در آرد است .درخواست نانوایان ابطال این مصوبه غیر کارشناسی است .چون جز زدن برچسب ناچسب برپیشانی نانوا چیزی به دنبال نداشته ودرد نانوایان کشور را دوچندان کرده است.

به کانال آموزشی ما بپیوندید: iranbread@

دغدغه های نانوایان کشور چیست؟1

ایجاد ممانعت برای پخت آرد کامل  در کشور :

1-      آرد کامل آردی است که در فرابیند آسیابانی و برای پاکسازی آن عملیات بوجاری  صورت گرفته و کلیه فضولات –کاه –کزل –خاک –  خاشاک - شن ریزه  کاملا جداسازی شده وحدود 4٪ سبوس گیری می شود که فقط آسابهای سنگی قادرند یکجا مغز-پوسته وجوانه را آسیاب کنند وآسیابهای پیشرفته طوری طراحی شده اند  که نمی توانند چنین  کاری انجام دهند ومجبورند یک بار سبوس راگرفته ودرپایان خط به آرد اضافه کنند!

2-       طول عمر وزمان نگهداری  آرد یک آسایاب سنتی  یک سال ولی آسیاب پیشرفته دوماه است .چون آسیاب سنتی عملیات نم زنی انجام نمی دهد ولی آسیابهای پیشرفته چون میخواهند چند نوع آرد ( نانوائی –فاتنزی –قنادی ) تولید کنند حتما نم زنی می کنند  ودر مخزن آب  نیز کلر اضافه می کنند که برای بشر مفید نیست!؟

3-       آرد کامل (آسیاب سنگی)  هیچ کمبودی ندارد ولی به آردهای سبوس گیری شده آسیابها دولتی(تهی سازی شده)  آهن واسید فولیک اضافه می کنند  که به اصطلاح غنی سازی شود! ولی مصرف این نان  برای بسیاری از مردم وبسیاری از بیماریها مضر است ودرتشدید آسم وبیماری های تنفسی موثر است.

4-      بخشی از جامعه  دچار بیماریهای خاص هستند مثلا بیماری سلیاک دارند که آرد گندم برایشان سم است .. بیماری کتونوری  که خوردن آرد گندم برایشان مضر است .برخی  به آردهای غنی سازی شده  در آسیاب حسایست دارند که خوردن نان با آرد دولتی برایشان مضر  است. بخشی نیز دچار چاقی ودیابت و چربی خون و سرطان کولون  هستند که خوردن آردهای سفید وسبوس گیری شده آسیابهای دولتی برایشان  زیان بار است وحتما باید از آرد کامل نان تهیه کنند وهیچ یک از آسیابهای مجهز وپیشرفته کشورامکان تولید چنین آردی   با مولفه های آسیاب سنتی را ندارند

5-      در آسیاب های پیشرفته برای محافظت از گندم در برابر  حشرات  - کرم ولارو ماده ائی  سمی (فسفید) تزریق می کنند  که به مغز گندم نیز سرایت می کند ومضر است  ولی در آسیابهای سنتی گندم  سم نمی بیند و آلوده نمی شود

6-       در آسیابهای بهداشتی ! گندم نم زنی میشود تا راحت پوست گیری شود همین نم زنی باعث رشد قارچ وکپک در گندم وبروز بوی نم ونا در آرد وفرار مشتری  هم میشود ولی یک آسیاب سنتی نیازی به سبوس گیری ندارد که بخواهد 12 ساعت گندمش راخیس نگه دارد

7-      انستیتو تحقیقات  وزارت جهاد کشاورزی اعلان کرده با سبوس گیری از گندم (15٪و18٪) 85٪ فیبر –املاح وو ویتامینهای مورد نیاز بدن ما دورریز میشودآرد کامل سرشار از ارزش غذائی وخواص درمانی است ولی آردهای دولتی فقط شکم پر کن هستند وسیری شکمی ایجاد می کنند نه سیری سلولی !

8-      وزارت بهداشت اعلان کرده از هرپنج نفر ایرانی یک نفر دچا ر چاقی دیابت فشار خون چربی خون وبیماری قلبی عروقی  شده اند که منشا آن خوردن غذای بد است وعلت این که مردم در مسجد نشسته نماز می خوانند خوردن نانهای سفید فطیر وجوش داری است که تادیروز خورده اند !

9-      سازمان بهداشت جهانی می گوید : نان باید پر فیبر وکم نمک باشد وبا مصرف نان کامل شما می توانید از ابتلا به بیماریهای غیر واگیر جلوگیری کرده واملاح وویتامینهای مورد نیاز بدن خود را کسب نمایید .

10-  قیمت تمام شده هرکیلو آرد در یک آسیاب سنتی به دلیل تیراژ کم واستفاده از گندمهای سالم وبومی و سم نزده خیلی بیشتر از گندمهای سن زده وسم زده دولتی است هرکیسه آرد کامل بیش از 80 هزار تومان است ولی آرد معمولی 45 هزار تومان ! آیا به نظر شما هردو باید به یک نرخ نان بفروشند؟ آیا نرخ سیگار ونستون واشنو یکی است؟

اینها همه فرق آرد کامل ( آسیابهای سنگی )  با آرد ناقص ( دولتی وآسیابهای بهداشتی )  است که هم آرم استاندارد دارند هم کد بهداشتی !

پس چرا بازرسان  تعزیرات وصنعت ومعدن در نرخ نانوایان آزادپز دخالت می کنند؟  مگر قرار نیست تصدی گری دولت حذف شود واصل 44 قانون اساسی اجرا گردد؟!

دخالت در نرخ گذاری نانوایان آزاد پز  مغایر اصل 44 قانون اساسی است که می گوید:

1-شتاب بخشیدن به رشد اقتصادی

2- ارتقاء کارایی بنگاه‌های اقتصادی (نانوائیها) 

3- افزایش رقابت‌‌بین بنگاههای اقتصادی

4- افزایش اشتغالزائی

5- تغییر نقش دولت از مدیریت مستقیم بنگاه‌ها (نانوائیها) به سیاستگذاری و هدایت و نظارت

6- توانمندسازی بخش‌ خصوصی

7- حذف تدریجی سوبسید

به نظر شما  چگونه میشود با این دخالتها در نرخ گذاری نان به اهداف  اصل 44 قانون اساسی رسید؟!

آیا آسیابهای پیشرفته واستاندارد میتوانند چنین آردی در اختیار جامعه قرار دهند ؟ آنها می گویند متقاضی مصرف آرد کامل (4٪) گندم یا جو در کشور کم است وبرای ما صرف نمی کند بخاطر چند مشتری خط تولید خود را تغییر وبرای آرد کامل کدبهداشتی واستاندارد بگیریم!!!!!!!!!!

به کانال ما بپیوندید: iranbread@