ارتباط بین بیماریهای غیر واگیر ونان سفید
حکيم محمد زکرياي رازي
بررسي ارتباط بين شيوع بيماريهاي غيرواگير و مصرف نانهاي سبوس گيري شده در کشور
مقدمه
بحث تغذيه و نقشي که در سلامتي انسان ايفا مي کند يکي از موضوعات جدي و مهمي است که اين روزها توجه تمامي محافل علمي دنيا را به خود جلب کرده و بيشترين موضوعات کنگره ها و همايشهاي علمي را به خود معطوف داشته.
و از آنجائيکه براساس تحقيقات بعمل آمده منشاء بسياري از بيماريهاي نوظهور عصر جديد همچون چاقي- ديابت- فشارخون- چربي خون- سکته- سرطان و ... بخاطر نوع تغذيه و کيفيت خوراکيهاي مصرفي مردم ميباشد برآن شديم تا با بررسي اين موضوع در کشورمان علل شيوع روزافزون اين بيماريها را که امروزه به بيماريهاي غيرواگير نام گرفته اند ريشه يابي نماييم.
از آنجائيکه براساس آمار اعلان شده از سوي سازمان غله و دانشگاه شهيد بهشتي تهران نان خوراک اصلي مردم کشور ما را تشکيل مي دهد و متوسط نان مصرفي هر ايراني در روز حدود 400 گرم مي باشد که بين 300 تا 600 گرم نيز نوسان دارد و از طرفي طي 30 سال گذشته تغييرات بسياري در کميت و کيفيت نانهاي توليدي کشور پديدار شده و با سبوس گيري از گندم آردهاي مختلفي با عناوين خاص و استهصال متفاوت بين نانوايان عرضه مي شود. ( آردستاره با حدود 20% سبوس گيري و آرد نول با 30 تا 50 درصد سبوس گيري ) و آنچه به چشم نمي خورد و جايش خيلي خالي است آرد کامل است ( آردي مملو از خواص غذايي و درماني است )
طبق مطالعات و بررسيهاي بعمل آمده از زمانيکه توليد و توزيع آرد کامل بين نانوايان متوقف شد (سالهاي 1350 به بعد ) و پخت نانهاي سبوس گيري شده باب شد ميزان فيبر دريافتي مردم کشورمان نيز تنزل يافت. يعني اگر 30 سال پيش مردم روزانه با مصرف 450 گرم نان سبوس دار 15 گرم از 30 گرم فيبر موردنياز بدنشان را با نان تامين مي ساختند امروز به خاطر مصرف نانهاي سبوس گيري شده (تافتون تنوري ، ماشيني ، لواش ، بربري ، سنگک و ساير نانهاي فانتزي ) رقم 15 گرم به حدود 4 گرم رسيده است.
براساس تحقيقي که توسط مرکز تحقيقات قلب و عروق اصفهان بعمل آمده 30 سال پيش ميزان فيبر دريافتي مردم کشورمان بيش از 30 گرم در روز بوده ولي امروز اين نسبت به حدود 8 گرم در روز تنزل يافته است. که اين رخداد تهديدي براي سلامتي مردم بشمار مي رود. خصوصا که 30 سال پيش تحرک مردم نسبت به امروز به مراتب بيشتر بود ولي امروز نه تنها تحرکشان به صفر رسيده بلکه فيبر مصرفي شان نيز به پايين ترين حد ممکن خود رسيده است. و اين موضوعي است که ما به آن پرداخته ايم تا تبعات اين رخداد ناگوار از زواياي مختلف مورد بررسي قرار داده و به اطلاع عموم برسانيم. شايد هشدارهاي ما تلنگري باشد براي خفتگاني که در خواب غفلت فرو رفته اند و از اخبار و آمارهاي تکان دهنده و مخاطره آميز علمي در بي اطلاعي بسر مي برند يا خود را به تجاهل مي زنند و براي سلامتي مردم اهميتي قائل نيستند.
ازکتاب : دانستنیهای نانوائی نوشته محمد رضا خواجه