نان خوب چیست؟ وبرای  بهینه سازی نان چه بایدکرد؟

نان خوب چیست؟ وبرای  بهینه سازی نان چه بایدکرد؟

مردم باید بدانند پخت نان خوب یک سری پیشنیازهائی دارد که تا اینها محقق نشود نباید توقع داشته باشیم کیفیت نان ملی بهبود یابد. هرسال به محض اعلان نرخ توسط دولت مردم می گویند مگر نرخ نان خوب چیست؟ وبرای  بهینه سازی نان چه بایدکرد؟

مردم باید بدانند پخت نان خوب یک سری پیشنیازهائی دارد که تا اینها محقق نشود نباید توقع داشته باشیم کیفیت نان ملی بهبود یابد. هرسال به محض اعلان نرخ توسط دولت مردم می گویند مگر نرخ نان گران نشد پس چرا هنوز مثل دیروز است؟

اولا تعریف کیفیت نسبی است! یعنی  یکی  سفیدی رنگ نان را معیار خوب بودن آن می داند ودیگری تیره بودن و استشمام  بوی عطر از نان را ملاک خوب بودن می شمارد. یکی عاشق نان با خمیر ورآمده است یکی از خوردن نان با خمیر ورآمده حالش بد می شود!گروهی از مردم طرفدار نان برشته اند وگروهی طرفدار نان معمولی یا نپخته! گروهی عاشق نان بربری اند وگروهی تافتون وسنگک ولواش.بنابراین هیچگاه هیچ فرماندار یا استانداری نمی تواند صددرصد مردم شهرش را راضی نگه دارد چون به عدد مردم سلیقه وجود دارد. ولی از نظر ما انچه مهم است معدل نظرات مردم است ودر کنار آن رعایت استاندارهای علمی وفنی نانوائی.

اگر توجه کرده باشید همه مراکز علمی ودانشگاهی می گویند نان سبوس دار بهتر از نان سفید است.همه متخصصان تغذیه می گویند مصرف مداوم نانهای سفید بیماری می آورد .سازمان بهداشت جهانی می گوید بجای نان سفید نان سبوس دار مصرف کنید تا هم کمبودهای بدنتان جبران شود هم از شیوع بیماریهای غیر واگیر جلوگیری کنید و... ولی ایا کسی گوشش به این حرفها بدهکار است؟

متاسفانه مردم ما سلیقه خود را فدای سلامتی خود می سازند وحرف گوش نمی کنند.پس اینکه گفته می شود وضعیت نان خراب است را قبول نداریم چون عموما اظهار نظرهای مردم کارشناسی نیست وقتی کسی می گوید کیفیت نان خراب است باید مصداقی حرف بزند کلی گوئی دردی را دوا نمی کند .هر چند خیلی از انتقادات مردم نانوارد است.وقتی یک نفر شکایت می کند که نان شهر خراب شده می گوییم کجایش خراب است؟ سریع می گوید نانها سیاه شده اند! در صورتی که از نظر علمی نانهای تیره تر سالم تر کامل تر وغنی ترند ونانهای سفید تر فقیر وناسالم تر  ترند.بنابر این هر انتقادی از این دست پایه واساس ندارد وقابل اعتنا نیست. چون علمی نیست.حال اگر کسی بگوید نانها سفت ولاستیکی می شوند قابل شنیدن است چون دلیل دارد وراه حل.اگر کسی از شوری یا بی نمکی نان بنالد ،از فطیری وخمیری ونپختگی ودررفتگی نان بنالد شنیدنی است ولی اینکه همه عاشق نان سفیدی شده اند که با آرد کیک وکلوچه درست می شود نه به صلاح جامعه است ونه باید اعتنا شود.

ایرادهای واقعی نان شامل اینهاست که بر می شمریم نه آنچه مردم می گویند:

1-کوتاهی زمان خواب خمیر :   خمیر باید 1 تا 3 ساعت بخوابد نه 20 دقیقه

2-کوتاهی زمان پخت نان:  یک نان لواش یاتافتون باید 1 تا 2 دقیقه داخل تنور باشد نه 20 ثانیه

3-مصرف آرد سفید:   یک نان خوب باید ارزش غذائی داشته باشد سنگک بربری یالواش وتافتونی که با آرد سفید (18 درصد  سبوس گیری) درست شود هیچ ارزش غذائی ندارد ومروج چاقی چربی خون-دیابت سکته وسرطان است.

4-  استفاده از جوش شیرین : نان خوب باید با مخمر وخمیر ترش بعمل اید

5-استفاده از جوهر قند یا بلانکت : نان خوب نباید جوهر قند داشته باشد چون سرطانزاست ومخرب پرزهای روده ومعده ولی متاسفانه برخی نانوایان برای تضعیف شبکه گلوتنی خمیر از آن استفاده می نمایند که بارنده کردن یک عدد کیوی داخل خمیر مشکل مرتفع می شود.

6- نان خوب نباید سفت ولاستیکی شود که درمان دردش مخمر است

7- نان خوب نباید مثل لواش  اینهمه نازک  باشد  چون امکان افزایش زمان پخت وزمان تخمیر ندارد.نان هرچه کلفت تر باشد زمان پخت آن بیشتر واسید فیتیک بجامانده از تخمیر نیز زودتر نابود می شود.(اسید فیتیک مانع آزادی املاح نان است)

8-نان خوب نباید داغ دسته شود ولی مردم چقدر آن را مراعات می کنند؟

9-نان خوب آرد یکنواخت ومتعادل می خواهد نه آرد  بی ثبات ومتغیر. در ایران 6 ماه از سال آردها به حدی قوی است که نمک نمی خواهد و6 ماه از سال به حدی  ضعیف است که  از شوری نمی شود خورد! پژوهشکده غله کشور می گوید 50 درصد کیفیت نان مربوط به آرد است .خوب وقتی ما در کشور آرد باثبات ویکنواختی نداریم قطعا نان دلخواه  ومرغوبی هم  نخواهیم داشت.

10-  ضایعات : شامل داغ زدگی سفت شدگی-نپختگی دررفتگی-سوخنگی-شکنندگی-کپک زدگی وفطیر شدگی نان است.مادامی که یک نانوا از کاری که می کند عایداتی نداشته باشد ضایعاتش بالا می رود. نان خوب نرخ خوب می خواهد.اینکه 3 سال به 3 سال 30 درصد به نرخ نان اضافه کنیم وکاری برای رفع مشکلات نانوا نکنیم که از کجا می آورد واز کجا می خورد وچگونه باید زندگی اش تامین شود وهرچه اعتراض می کند به حرفهایش گوش نمی دهیم ننیجه اش این می شود که به تدریج کارکنان ماهر از شغل نانوائی فرار کرده وکارگران فصلی جای نانوایان اصلی را می گیرندونانی تولید می کنند که به قول دکتر علی رضا کریمی رئیس سابق پژوهشکده غله کشور مردم هرچه نان نخورند سالم ترند! نانی تولید می کنند که ازخمیر زنده جوش دار سفت و بی خاصیت درست شده باشد وبه قول دکتر اسماعیل اکبری معاون سلامت وزارت بهداشت منشاء کم خونی وپوکی استخوان است.واگر مردم در مسجد باید نشسته یا  روی صندلی نماز بخوانند بخاطر خوردن همین نانهای خمیر فطیر سفید  وجوش داری است که تا دیروز می خورده اند.

به همین دلیل است که ما می گوییم اگر حق نانوا رابخوریم نان خوبی نمی خوریم.

سال 93 بعد از 30 ماه تاخیر دولت نرخ جدیدی برای نانهای کشور اعلان کرد که کاش اعلان نمی کرد. به ظاهر 30 درصد نرخ نان را گران کرد ولی 40 درصد به نرخ فروش آرد اضافه کرد! یک کیسه آرد که تا دیروز 23 هزار تومان بود امروز 33 هزار تومان شده !

دولت گفت نان را گران کردیم تا کیفیتش بالا رود درحالی که نان را گران کرد تا سوبسیدش پایین بیاید! وقتی دولت به فکر مردم نیست می خواهید نانوا به فکر مردم باشد؟ وقتی دولت دلش برای مردم نمی تپد از نانوا چه توقعی دارید؟جالب تر اینکه حق نانوا را نمی دهند بعد بازرسیها را  بیشتر می کنند تا کیفیت نان بهتر شود وسازمان تعزیرات را به سراغ نانوا می فرستند! جل الخالق؟!

مسلم است وقتی حق نانوا را ندهیم کم فروشی تشدید می شود.ضایعات بالا می رود وپخت نانهای ناسالم سلامتی جامعه را به مخاطره می اندازد.

پس بهترین را ه برای افزایش کیفیت نان عبارت است از :

1-     حذف سوبسید نان

2-    احیاء فاصله صنفی

3-   احیاء آرد سبوس دار7٪

4-     تنظیم نرخ نان برا اساس قیمت تمام شده

5-     تشویق نانوایان خوب با تنظیم نرخ بیشتر

6-    توزیع آرد یکنواخت

7-    آزادی مصرف افزودنیها

8-    تشکیل کلاسهای آموزشی

9-     حذف جوش شیرین

10-  حذف شعله مستقیم با افزایش فاصله شعله از باند تنور

11-   حذف ضایعات

12-  استفاده از کنجد

13- افزایش زمان تخمیر

14- افزایش زمان پخت نان

15- افزایش قطر نان

نان گران نشد پس چرا هنوز مثل دیروز است؟

اولا تعریف کیفیت نسبی است! یعنی  یکی  سفیدی رنگ نان را معیار خوب بودن آن می داند ودیگری تیره بودن و استشمام  بوی عطر از نان را ملاک خوب بودن می شمارد. یکی عاشق نان با خمیر ورآمده است یکی از خوردن نان با خمیر ورآمده حالش بد می شود!گروهی از مردم طرفدار نان برشته اند وگروهی طرفدار نان معمولی یا نپخته! گروهی عاشق نان بربری اند وگروهی تافتون وسنگک ولواش.بنابراین هیچگاه هیچ فرماندار یا استانداری نمی تواند صددرصد مردم شهرش را راضی نگه دارد چون به عدد مردم سلیقه وجود دارد. ولی از نظر ما انچه مهم است معدل نظرات مردم است ودر کنار آن رعایت استاندارهای علمی وفنی نانوائی.

اگر توجه کرده باشید همه مراکز علمی ودانشگاهی می گویند نان سبوس دار بهتر از نان سفید است.همه متخصصان تغذیه می گویند مصرف مداوم نانهای سفید بیماری می آورد .سازمان بهداشت جهانی می گوید بجای نان سفید نان سبوس دار مصرف کنید تا هم کمبودهای بدنتان جبران شود هم از شیوع بیماریهای غیر واگیر جلوگیری کنید و... ولی ایا کسی گوشش به این حرفها بدهکار است؟

متاسفانه مردم ما سلیقه خود را فدای سلامتی خود می سازند وحرف گوش نمی کنند.پس اینکه گفته می شود وضعیت نان خراب است را قبول نداریم چون عموما اظهار نظرهای مردم کارشناسی نیست وقتی کسی می گوید کیفیت نان خراب است باید مصداقی حرف بزند کلی گوئی دردی را دوا نمی کند .هر چند خیلی از انتقادات مردم نانوارد است.وقتی یک نفر شکایت می کند که نان شهر خراب شده می گوییم کجایش خراب است؟ سریع می گوید نانها سیاه شده اند! در صورتی که از نظر علمی نانهای تیره تر سالم تر کامل تر وغنی ترند ونانهای سفید تر فقیر وناسالم تر  ترند.بنابر این هر انتقادی از این دست پایه واساس ندارد وقابل اعتنا نیست. چون علمی نیست.حال اگر کسی بگوید نانها سفت ولاستیکی می شوند قابل شنیدن است چون دلیل دارد وراه حل.اگر کسی از شوری یا بی نمکی نان بنالد ،از فطیری وخمیری ونپختگی ودررفتگی نان بنالد شنیدنی است ولی اینکه همه عاشق نان سفیدی شده اند که با آرد کیک وکلوچه درست می شود نه به صلاح جامعه است ونه باید اعتنا شود.

ایرادهای واقعی نان شامل اینهاست که بر می شمریم نه آنچه مردم می گویند:

1-کوتاهی زمان خواب خمیر :   خمیر باید 1 تا 3 ساعت بخوابد نه 20 دقیقه

2-کوتاهی زمان پخت نان:  یک نان لواش یاتافتون باید 1 تا 2 دقیقه داخل تنور باشد نه 20 ثانیه

3-مصرف آرد سفید:   یک نان خوب باید ارزش غذائی داشته باشد سنگک بربری یالواش وتافتونی که با آرد سفید (18 درصد  سبوس گیری) درست شود هیچ ارزش غذائی ندارد ومروج چاقی چربی خون-دیابت سکته وسرطان است.

4-  استفاده از جوش شیرین : نان خوب باید با مخمر وخمیر ترش بعمل اید

5-استفاده از جوهر قند یا بلانکت : نان خوب نباید جوهر قند داشته باشد چون سرطانزاست ومخرب پرزهای روده ومعده ولی متاسفانه برخی نانوایان برای تضعیف شبکه گلوتنی خمیر از آن استفاده می نمایند که بارنده کردن یک عدد کیوی داخل خمیر مشکل مرتفع می شود.

6- نان خوب نباید سفت ولاستیکی شود که درمان دردش مخمر است

7- نان خوب نباید مثل لواش  اینهمه نازک  باشد  چون امکان افزایش زمان پخت وزمان تخمیر ندارد.نان هرچه کلفت تر باشد زمان پخت آن بیشتر واسید فیتیک بجامانده از تخمیر نیز زودتر نابود می شود.(اسید فیتیک مانع آزادی املاح نان است)

8-نان خوب نباید داغ دسته شود ولی مردم چقدر آن را مراعات می کنند؟

9-نان خوب آرد یکنواخت ومتعادل می خواهد نه آرد  بی ثبات ومتغیر. در ایران 6 ماه از سال آردها به حدی قوی است که نمک نمی خواهد و6 ماه از سال به حدی  ضعیف است که  از شوری نمی شود خورد! پژوهشکده غله کشور می گوید 50 درصد کیفیت نان مربوط به آرد است .خوب وقتی ما در کشور آرد باثبات ویکنواختی نداریم قطعا نان دلخواه  ومرغوبی هم  نخواهیم داشت.

10-  ضایعات : شامل داغ زدگی سفت شدگی-نپختگی دررفتگی-سوخنگی-شکنندگی-کپک زدگی وفطیر شدگی نان است.مادامی که یک نانوا از کاری که می کند عایداتی نداشته باشد ضایعاتش بالا می رود. نان خوب نرخ خوب می خواهد.اینکه 3 سال به 3 سال 30 درصد به نرخ نان اضافه کنیم وکاری برای رفع مشکلات نانوا نکنیم که از کجا می آورد واز کجا می خورد وچگونه باید زندگی اش تامین شود وهرچه اعتراض می کند به حرفهایش گوش نمی دهیم ننیجه اش این می شود که به تدریج کارکنان ماهر از شغل نانوائی فرار کرده وکارگران فصلی جای نانوایان اصلی را می گیرندونانی تولید می کنند که به قول دکتر علی رضا کریمی رئیس سابق پژوهشکده غله کشور مردم هرچه نان نخورند سالم ترند! نانی تولید می کنند که ازخمیر زنده جوش دار سفت و بی خاصیت درست شده باشد وبه قول دکتر اسماعیل اکبری معاون سلامت وزارت بهداشت منشاء کم خونی وپوکی استخوان است.واگر مردم در مسجد باید نشسته یا  روی صندلی نماز بخوانند بخاطر خوردن همین نانهای خمیر فطیر سفید  وجوش داری است که تا دیروز می خورده اند.

به همین دلیل است که ما می گوییم اگر حق نانوا رابخوریم نان خوبی نمی خوریم.

سال 93 بعد از 30 ماه تاخیر دولت نرخ جدیدی برای نانهای کشور اعلان کرد که کاش اعلان نمی کرد. به ظاهر 30 درصد نرخ نان را گران کرد ولی 40 درصد به نرخ فروش آرد اضافه کرد! یک کیسه آرد که تا دیروز 23 هزار تومان بود امروز 33 هزار تومان شده !

دولت گفت نان را گران کردیم تا کیفیتش بالا رود درحالی که نان را گران کرد تا سوبسیدش پایین بیاید! وقتی دولت به فکر مردم نیست می خواهید نانوا به فکر مردم باشد؟ وقتی دولت دلش برای مردم نمی تپد از نانوا چه توقعی دارید؟جالب تر اینکه حق نانوا را نمی دهند بعد بازرسیها را  بیشتر می کنند تا کیفیت نان بهتر شود وسازمان تعزیرات را به سراغ نانوا می فرستند! جل الخالق؟!

مسلم است وقتی حق نانوا را ندهیم کم فروشی تشدید می شود.ضایعات بالا می رود وپخت نانهای ناسالم سلامتی جامعه را به مخاطره می اندازد.

پس بهترین را ه برای افزایش کیفیت نان عبارت است از :

16- حذف سوبسید نان

17- احیاء فاصله صنفی

18- احیاء آرد سبوس دار7٪

19-   تنظیم نرخ نان برا اساس قیمت تمام شده

20-  تشویق نانوایان خوب با تنظیم نرخ بیشتر

21-  توزیع آرد یکنواخت

22- آزادی مصرف افزودنیها

23-                        تشکیل کلاسهای آموزشی

24-حذف جوش شیرین

25-حذف شعله مستقیم با افزایش فاصله شعله از باند تنور

26-حذف ضایعات

27-استفاده از کنجد

28-افزایش زمان تخمیر

29- افزایش زمان پخت نان

30-افزایش قطر نان

اگر نانوا راست می گوید وبرایش مقرون به صرفه نیست چرا به کارش ادامه می دهد؟

بیانیه شماره 2 باشگاه هواداران نان کامل در خصوص جلوگیری از هدفمند سازی نرخ نان به دستور رئیس جمهور وپاسخ به ابهامات وسوالات مخالفین افزایش قیمت نان 

4سال است که دولت به نانوایانش نرخ نداده ( 70% نانوایان آرد سوبسید دار مصرف می کنند) واین زخم تازه ائی نیست که برپیکر نان این کشور سنگینی میکند دولتهای قبلی هم از همین رویه غلط تبعیت کرده و4 سال یک بار نرخ می دادند ! وقتی نانوایان اعتراض می کردند پاسخ منطقی ! اقایان این بود: الان نزدیک انتخابات مجلس هستیم ....الان نزدیک انتخابات ریاست جمهوری هستیم ...الان موقع انتخابات شوراها ست ...الان ماه رمضان است ...الان ماه محرم است ...! انگار سرخی  پرچمهای محرم هم  باید با خون  رگهای نانوا مزین شود !

 پس از 4 سال وباپیگیریهای مسولان اتحادیه ها وعزیزان دلسوز این رشته قرار شد از اول آذرماه 1396 باهزار منت واما واگر 15% روی نرخ نان گزاشته شود! درحالیه نظر ما 40% بود و از 93 تا 9 چهار سال می گذرد وطبق گزارش بانک مرکزی تورم سالیانه کشور 10% بوده وبایستی طبق همین آمار سالیانه 10% به نرخ نان افزوده می شد تا هزینه های جاری وپرسنلی یک نانوائی جبران شود ( بیمه دستمزد گاز آب برق دارائی عیدی   وسنوات پرسنل  ملزومات وتجهیزات روزمره ) همانطور که شمادرایران زندگی می کنید وبرای زنده ماندن باید آب وغذا بخورید ولباس بپوشید نانواهم مثل شما زن وبچه دارد چگونه است دولت باید حقوق شمارا ابتدا هر سال افزایش دهد ولی مانع افزایش حقوق نانوا شود؟ آیا هیچ یک از شما حاظر است درسال 96 به نرخ سال 93 حقوق ودستمزد دریافت نماید که شما از نانوای شهرتان چنین درخواست نا مشروعی دارید؟

میگوئید اگر نانوا راست می گوید وبرایش مقرون به صرفه نیست چرا به کارش ادامه می دهد؟

جواب :

1-    طبق قانون کارشما  ماهانه 900 هزار تومان حقوق دریافت می دارید ولی از دستمزد خود ناراضی هستید چرا به کار کردن  ادامه می دهید؟  چون باید بین بیکاری و دریافت همین حقوق یکی را انتخاب کنید یک نانوا علاوه بر خدمات خودش یک مغازه 500 میلیونی راهم بکارگرفته ولی به اندازه یک کارگر ساده هم عایدش نمی شود آیا این کاردرستی است ؟

2-  نان سنگک به عنوان بهترین نان کشور (بخاطر مصرف آردکامل وخواب کامل ) 40 سال پیش 40% نانهای کشور را تشکیل می داد ونان لواش ( بدترین نان از نظر پژوهشکده غله بخاطر عدم رعایت زمان تخمیر وزمان پخت )10% بود  ولی امروز این معادله برعکس شده وآمار سنگک 10% وآمار لواش به 40% رسیده آیا کسانی که از پائین نگه داشتن نرخ نان دفاع می کنند به دلیل سقوط امار تولید نان سنگک ورشد نان لواش توجه کرده اند؟

3-   آیا می دانید وزارت بهداشت اعلان کرده  یکی از علل مهمی که مرد م درمساجد نشسته  یا روی صندلی نماز میخوانند مصرف مداوم نانهای سفید جوش دار فطیر ونپخته ائی است که تادیروز می خورده اند ؟

4-  آیا می دانید نتیجه سرکوب نرخ نان  به بهانه حمایت از مصرف کننده این بوده که روز به روز کیفیت آن سقوط کرده وپژوهشکده غله در وزارت بازرگانی اعلان نموده : مردم هرچه نان نخورند سالم ترند؟ پس اگر فکر می کنید سرکوب نرخ نان به نفع جامعه است ادامه دهید !؟

5-   معاونت سلامت وزارت بهداشت اعلان کرده : اگرما سه سال مداوم نان با آرد کامل وخمیر ورآمده به مردم بدهیم بیماری آنمی (کم خونی ) وپوکی استخوان از این کشور رخت برمی بندد؟ وآیا می دانید تولید چنین نانی در هرنانوائی 5 نفر کارگر سحر خیزوماهر می خواهد قدح اضافی برای انجام تخمیر می خواهد واینها همه پول ودستمزد خوب می خواهد که آقای رئیس جمهور از ترس مطبوعات مانع دادن حق این نانوا شده است

6-  آیا می دانید مصرف نان درایران سه برابر اروپاست واگر آنها سالی 70 کیلو نان میل می کنند ماسالی 210 کیلو نان مصرف داریم واین نان باید ارزش غذائی داشته باشد ودر شماسیری سلولی ایجاد کند نه سیری شکمی ولی به لطف سیاستهای تنگ نظرانه  در حوزه نان چنان وضعیتی پیش آمده که هیچ یک از پزشکان طب سنتی آردها و نانهای دولتی را قبول ندارند ونان  را عامل بیماری میدانند.

7-  آیا می دانید نانوایان زیادی هستنند که به لطف سیاستهای اشتباه دولت (حذف فاصله صنفی وسرکوب نرخ نان )ورشکست شده واز گردونه این صنف خارج شده اند ولی انکه بیش از این کارآسیب می بیند مردم هستند هرچند به ظاهراز پایین نگه داشتن نرخ  خوشحالی می کنند

8-   یکی از تبعات سیاست غلط سرکوب نرخ نان این است که وزارت بهداشت اعلان کرده : رعایت استانداردهای بهداشتی وفنی  در نانوائیهای کشور 70% عقب تر از سایر مشاغل است !؟ به نظر شما چه کسی این نانهارا میخورد؟! پس دود نامهربانی با نانوا به چشم همین مردم میرود ولی برخی بادفاع غلط از مردم به این فاجعه دامن میزنند

9-  آیا می دانید از هر 5نفر ایرانی یک نفر به یکی از  بیماریهای غیر واگیر ( چاقی دیابت چربی خون فشار خون  سرطان ) مبتلا شده که یکی از مهمترین دلائل آن تغذیه نادرست  وخوردن نانهای ناسالمی (کوتاهی تخمیر وزمان پخت) است که به لطف سیاستهای سرکوب گرانه نرخ نان توسط دولت  تولید می شود

10-  آیا می دانید براساس تحقیقات بعمل امده توسط پژوهشگران سپاه در سال 1380 علت عمده  بروز ضایعات 30% درصدی درنان پایین بودن درآمد روزانه نانوایان است ( 1-بی ثباتی آرد 2- بالا بودن هزینه  وپایین بودن درآمد نانوایان 3- بالا بودن حجم کاروپایین بودن دستمزد کارگران)

11-  اینکه رهبر انقلا ب ضایعات 30% درصدی نان در کشور را به عنوان یک عیب ملی اعلان کرده اند  ومارا موظف به رفع آن نموده اند آیا گویای اشتباهات مدیریتی ما طی 40 سال گذشته نیست؟ آیا می شود با تضییع حقوق نانوایان نان خوبی تولید نمود؟ 40 سال است دولت همین اشتباه را ادامه می دهد

به قول حجت السلام ذالنور نماینده مجلس ؛ چه کسی گفته نانوا باید جور مردم را بکشد؟ چه کسی گفته باید از جیب نانوا به مردم سوبسید بدهیم تا رنجیده خاطر نشوند؟

12-  آیا می دانید سن ابتلا به سکته وسرطان وچاقی ودیابت  در ایران از 60 به 25 سالگی رسیده ویکی از علل مهم آن  تغذیه بد است وچون نان بیشترین سهم را در سفره ایرانیها دارد منشا بسیاری از این بیماریها خوردن نان ناسالم است که دولت  مسبب تولید آن است وتا کنون یک تصمیم درست دراین زمینه نگرفته و طرحهایش به شکست انجامیده و ضایعات رانیز بیشتر کرده  ( حتی توسل به نان صنعتی وتنورهای حرارت غیر مستقیم هم جواب نداد و اقای سینکی  معاون وزیر هم اعتراف کرد که ماتاکنون در زمینه نان تصمیم درستی نگرفته ایم. )

13-  آیا می دانید اکثر نانوایان ما ازدرد بی پولی و ناتوانی در پرداخت دستمزد  بجای دست به دستگاه روی آورده وباعث اخراج کارگران  وتشدید بیکاری در جامعه شده اند ؟ آیا می دانید ماقحط الرجال کارگر داریم وکارگران ماهر از شغل نانوائی فرارمی کنند

14-  آیا می دانید هرنانوائی حداقل 4 کارگر نیاز دارد تا نان خوبی به شما بدهد واگر کمتر از 8 کیسه در روز بپزد به زیان دهی می رسد ونمی تواند دخل وخرج خودرا بالانس نماید

15-  ایا می دانید پیامبر فرموده : اگر ازدری فقر بیاید ازدردیگر ایمان می رود ؟ پس چطور توقع دارید یک نانوا درسال 96 نان خودرا به نرخ سال 93 بفروشد ولی لغزش نکند؟

16-  اگردرتهران کسی لغزش  کرده دودلیل اساسی دارد1- سرمایه گذاری زیاد وسود کم ( قیمت یک نانوائی در تهران گاهی به 4میلیارد تومان میرسد ولی درشهرستان 400 میلیون تومان است لذانانوای تهرانی  تحمل اجحاف توسط دولت را ندارد وآتش با اختیار عمل می کند تاشاید بخشی از ضرر وزیانش راجبران سازد ولی در شهرستانها اوضاع فرق می کند وهیچکس از وزن تخطی نیمی کند به همین دلیل توهین رئیس تعزیرات تهران را تحمل نکرده وخواهان عزل او هستیم)2- بی عرضگی رئیس تعزیرات که نتوانسته شهر راخوب  کنترل نماید .چرا مااین مشکل را در استانها نداریم ولی درتهران دیده  می شود؟ علاوه براین افراد در ارتکاب یک اشتباه یا گناه کارقاصرند یا مقصرکه باید تحلیل وبررسی شود تاحق کسی ضایع نگردد نگاه بازرسی کشور باید اصلاحی ارشادی باشد نه مچ گیری ماباید کاری کنیم که رفتار خوب  در نانوایان درونی شود .نه اینکه ازترس بازرس کارشان را درست انجام دهند

17-  بعد از 4سال 15% به نرخ اضافه کردن دردی از نانوادرمان نمی کند ولی برخی از زخمهایش را التیام می بخشد بنابراین توقع شق القمراز نانوا نداشته باشید چون امسال که حقوق رئیس تعزیرات تهران افزایش یافت نه تنها رفتارش  بهتر نشد بلکه با فرافکنی قصورخودرا به نانوا یان منتسب کرد همان کاری که نانوایان ما ازایشان یاد گرفته ونامرغوبی نان را گردن آسیاب دار می اندازند! درصورتیکه گندم خراب است واسیاب دار هم تقصیری ندارد منتهی چون نانوا به دولت دستش نمی رسد از اسیاب دار انتقام می گیرد

18-  می پرسند اگر نانوائی سود ندارد چرا این همه متقاضی دارد؟ متقاضیان نانوائی بخش زیادی از 20 میلیون بیکار جامعه اند که دنبال شغل می گردند وچون همگی در منزل یک بار کنارمادربزرگشان نانوائی را تجربه کرده اند فکر می کنند نانواشده اند لذا با ذوق وشوق خاصی به اتحادیه می روند ودرخواست نانوائی می دهند ولی چون مهارت فنی ندارند خیلی زود ورشکست شده با اندوه فراوان کنار میروند والا کسی که تا دیروز برج ساز بوده یاتراشکار یا نگهبان کارخانه نمی تواند بهتر از نانوایان موجود نان بپزد وبااحداث نانوائی جدید هم به خود ضربه می زند هم به بقیه نانوایان

19-  یکی از تبعات سرکوب نرخ توسط دولت کاهش استانداردهای علمی وفنی درنانوائیها وبکارگیری کارگران ارزان ومعتاد ناوارد حذف روپوش وشلوار حذف صابون ونشستن دست موقع کار- افزایش تخلف وتقلب صنفی استفاده از دستگاههائی که خمیرش باید سفت وتازه باشد ونان بی مزه وضایعی تولید می کند کاهش مصرف مخمروافزایش مصرف جوش وتشدید ضایعات نان بخاطر نپختگی فطیرشدگی دررفتگی شورشدگی سوختگی داغ زدگی له شدگی سفت شدگی نان است

20-  آیا می دانید آقای شریعتمداری  وزیر صنعت ومعدن فعلی 12 سال پیش  در پایان وزارت قبلی خود در وزارت بازرگانی گفت : وقتی سه سال پی در پی به نانوا نرخ ندهیم ودخل وخرجش به هم نرسد آرد فروشی شریف ترین کاری است که یک نانوا می تواند انجام دهد؟ آیا نظر آقای وزیر عوض شده است؟ یا سرکوب نرخ و تضییع حق نانوا هدف شده است

محمد رضا خواجه

 متخصص نانهای سنتی  ومدیر باشگاه هواداران نان کامل