چرا دور نان کلفت ولب دار می شود ؟
قوی بودن آرد فی نفسه بد نیست ولی حد وحدودی دارد که اگر پروتئین گندم از 12 بیشتر شود یا گلوتن آن از 25 بیشتر گردد برای پخت نان مشکل آفرینی می نماید. وبهترین نانوایان دنیا را نیز به زحمت می اندازد.چه رسد به ایران که نانوا به هیچ وجه آزادی استفاده از افزودنیها راندارد.! ودوایر دولتی مثل مرکز بهداشت واداره دارو وغذا بجای ارائه یک راه حل صحیح برای مقابله با آرد های قوی ؛ مصرف هر نوع افزودنی در نانوائی را را ممنوع می نمایند وبا این کار خود باب استفاده از افزودنیهای غیر مجاز مثل بلانکت (یا جوهر قند که ماده ائی سرطان زاست ) را درنانوائیهای کشور باز می سازند. همه باید بدانند نانوا مجبور است به هر وسیله ائی که شده خمیر قوی را تضعیف سازد تا عیب نانش را کمتر نماید وچون ما بعنوان متولیان آرد ونان کشور علاجی برای دردهای او نمی یابیم نانوا نیز خود درمانی کرده و با توسل به ارزان ترین راه سفتی خمیرش را با جوهر قند برطرف می نماید که کاری بسیار خطرناک و نادرست است.
از بازرسان وماموران وزارت بهداشت درخواست می کنم اگر به سلامتی مردم کشورشان علاقه مندند دست از برخوردهای پلیسی وقانون بازی به سبک فیلم های هندی برداشته وبا تد بیر به پیشواز تقدیر بروند.یا خود بیایند و شیوه پخت نان با آردهای قوی یا ضعیف را به نانوا نمایش دهند یا ماده ائی برای مقابله با آردهای قوی وضعیف معرفی نمایند تا سلامتی جامعه با رفتارهای زیرزمینی به مخاطره نیفتد.
همه بدانند که کیفیت آرد در ایران هیچگاه با ثبات نبوده ونخواهد بود.(یک روز ازضعف بیش از حد آردها می نالیم یک روز از قوت بیش از حد ) که هیچگاه خوب نخواهد شد.این نانواست که باید با درایت – مهارت –تخصص ومدیریت خود از بدترین آرد بهتری نان را تولید نماید.اگر دولت می توانست آرد باثباتی بین نانوایان کشورش توزیع کند طی 50 سال گذشته انجام می داد. نه پولی دارد که گندمهای قوی شیراز را به اصفهان بفرستد تابا گندمهای ضعیف اصفهان مخلوط سازد نه اقلیم ایران اجازه می دهد گندم یکنواخت برای نیاز کل کشور تولید شود.دولتی شده دوباره آرد هم ضربه بزرگی به اصل : حق انتخاب ؛ زد ودردوران دولتی بودن آرد کسی امکان انتخاب آرد اصلح ندارد چون شرایط عوض می شود ومحدودیتها زیاد.که امری طبیعی است پس همه باید دست به دست همدیگر دهیم و مشکلات نوسان کیفی ارد در کشورمان را برطرف سازیم.
متاسفانه تا امروز کار نانوا این بوده که از هنر وتجربه خود استفاده کند تا معایب دیگران را لا پوشانی نماید!!!
پس لازمه مقابله با آرد قوی خرید افزودنیهائی مثل پودر پروتئاز است کافی است یک قاشق چای خوری از این پودر را روی 2 کیسه 40 کیلیوئی آرد بریزید تا خمیرتان از حالت لاستیکی شدن خارج شود وبه حالت معمولی برگردد. هزینه انجام این کار 200 تومان است .این پودر مورد تائید سازمان دارو وغذا ی نیز می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.