خطرات طرح توزیع خمیر بجای آرد بین نانوایان محمدرضا خواجه
خطرات طرح توزیع خمیر منجمد بجای آرد بین نانوایان
یکی از طرحهای مصوب هیئت دولت در سال 1383 طرح توزیع خمیر بجای آرد است! با تصور این که از آردفروشی نانوایان جلوگیری کنند!
وقتی شما می خواهید یک طرح غربی رادر یک کشور شرقی اجرا کنید باید خیلی چیزها رادرمورد جامعه شناسی اقوام - سلیقه غذایی افراد- فرهنگ مصرف نان بین مردم - ساختمان خمیر وگندم – علل فروپاشی خمیر- فرایند تخمیر وتولید گاز والکل در خمیر - تنور شناسی ونان شناسی بدانید ومتوجه شوید که اینجا ایران است ویک کشور شرقی باعادات غذایی متفاوت.لذا به دلائل زیر این مدل طرحها که ناشی از تراوشات ذهنی افراد غرب زده وبی اطلاع از جغرافیای انسانی شرق است محکوم به شکست خواهد بود:
1-در هیچ یک از پیامهای رهبری چه در فرمان 9 ماده ای 88چه در سال اصلاح الگوی مصرف (1378) هرگز اسمی از نان صنعتی وخمیر صنعتی ! به میان نیامده ودر همه بیاناتشان گفته شده از الگوهای موفق داخلی (شرقی)حمایت کنید نه توسط به الگوهای غرب زده!
2-اگر در غرب طرح توزیع خمیر منجمد اجرا می شود یک نانوایی روزانه به اندازه یک کیسه آرد (40کیلو آرد بعلاوه 20کیلو آب میشود 60 کیلو خمیر ) خمیر پخت می کند و مازراتی سوار می شود نه در ایران که در سال 1401 یک نانوا به اندازه 18 کیسه ارد می پزد ولی بخاطر پایین نگه داشتن نرخ نان توسط دولت ژیان سوار می شود.
3- در همسایگی ما ترکیه یاغرب یک شاطرنانوایی روزانه 50 تا 100 دلار ( به تناسب تخصص وتسلط فنی-سواد-سلیقه سابقه - ) دستمزد می گیرد ولی درایران که کشور شرقی است شاطر در گرمای سوزان وشرجی هرمزگان-خوزستان- بوشهر-فارس و.... 300 هزار تومان !
4- طرح خمیر منجمد شبیه طرح سیلوهای فلزی در ایران است که با اقلیم ما همخوانی ندارد گرم شدن فلز ورطوبت موجود در دل گندم (7درصد) باعث عرق زدگی -نم زدگی – جوانه زدگی وسپس قارچ زدگی و آلودگی گندم می شود .ونانوابایت بابت خرابی گندم جریمه شود!
5- خمیر منحمد کپی شده طرح نان صنعتی است که در ابتدا سرمایه گذاران را فریب دادند که ما از شما حمایت می کنیم وهمه رستورانها- دانشگاهها- زندانها- زایشگاهها- پادگانها را مجبور می کنیم از شما نان بخرند ! غافل از این که رستورانهای مراکز دولتی همه خصوصی اند ودنبال نان ارزان وسنتی نه نان حجیم صنعتی ! واز همه مهم تر مراکز نظامی (سپاه -ارتش-نیروی انتظامی) هرگزاجازه نمی دهند کسی از آمار سربازان ونیروهای داخل پادگانشان اطلاع کسب نماید!
تا این لحظه حدود 300 درخواست برای نان صنعتی ارسال وفقط 50 مجوزصادر شده واز این 50 مجوز که سهمیه دولتی دلار خود را برای احداث دریافت کرده اند ! تنها 5 کارخانه به بهره برداری رسیده است وبقیه همه به ورشکسته رسیده وبه تعطیلی کشیده شده اند! دولت احمدی نژاد با این شعار که نان صنعتی بهتر از نان سنتی است ! تبلیغات وسیعی به راه انداخت که از فردا همه نانوایان سنتی تعطیل وجای خود را به نانهای بهداشتی ! صنعتی می دهند و اداعا کرد می خواهد تا پایان سال 1394 به اندازه 40درصد نانهای کشور را صنعتی نماید ولی یک درصد هم موفق نشد به قولهایش عمل نماید چون سلیقه وعادت غذایی مردم ایران با نان صنعتی همخوانی ندارد وطبق گزارش انستیتو تحقیقات تغذیه ومعاونت دانشجویی دانشگاه تهران 90 درصد مردم ایران مصرف کننده نان سنتی اند وحدود 10 درصد دنبال نان صنعتی . این تصمیمات احساسی برای نان نتیجه مشورت با افراد غیر فنی در حوزه نان است نتیجه ناآگاهی از سلیقه ملی وساختمان خمیر وگندم ونان است و سپردن کار به کارشناسی ! که یک روز دردوره دانشجوی داخل یک نانوایی کارآموزی وکارورزی نکرده ! نتیجه اتخاذ تصمیمات کلیدی برای نان توسط دکترای علوم سیاسی یا اقتصاد است که منجر به سقوط نان وتشدید ضایعات آن می گردد که همواره مورد گلایه رهبر انقلاب بوده وهست.
توزیع خمیر منجمد بجای آرد یعنی :
1- خداحافظ نان سالم
2- خدا حافظ نان تافتون-لواش -بربری- سنگک
3- خدا حافظ نان محلی وسرزمینی
4- خدا حافظ آرد کامل -خدا حافظ نان سبوس دار
5 خدا حافظ عطر و بو – رنگ و رو
6- سلام نان ضایع – بی ارزش و درست شده با افزودنیهای شیمایی ومواد نگهدارنده و تخریب کننده سلامتی
از مدافعان طرح توزیع خمیر بجای آرد خواهشمندیم بجای بودجه ای که می خواهند صرف ساخت سردخانه و سوله تولید و نگهداری خمیرکنند و وانت یخچال داربخرند وراننده استخدام کنند تا خمیرها را بین نانوایان توزیع نمایند (که سرنوشتش شبیه نان صنعتی محکوم به شکست است) بهتر است کاری کنیم حق نانوا را سرسال بدهند تا ارزش یک قرص نان حفظ شود ومردم متوجه شوند اگر پول خود را صرف نانواخانه کنند خرج داروخانه نمی کنند واگر سکه های خودرا برای نان خرج کنند هرگز سکته نمی کنند.
وزرا واستانداران کشور اگر کمی درایت وشجاعت مدیریتی داشته باشند بجای انتخاب راههای لغو وبی نتیجه نرخ آرد شمار ه یک( 33هزار تومانی) ودو ( 45هزار تومنی ) را یکی می کردند- آرد نانوایان واقع در خیابانهای اصلی -چهارراه -شاهراه را آزاد می کردند- نرخ آرد 50 هزارتومانی را سالی 150 هزار تومان افزایش می دادند تا شکاف قیمت آرد دولتی وآزاد به صفر برسد- نرخ نان را سر سال براساس تورم وقیمت تمام شده ابلاغ می کردند – طبق مصوبه مجلس در سال 92 سالانه 20درصد به آمار ازاد پزها اضافه می کردند وتصمیمات دولت قبل را مسخره نمی کردند – یارانه 4500 تومانی نان را برای خانواده های محروم وتحت پوشش 250 می کردند تا هم بار مالی یارانه را از دوش دولت بردارند هم قاچاق آرد منتفی شود و اصناف وکارافرینان ازبازرسیهای سلیقه ای -سمی ومخرب برخی بازرسان آزار رسان نجات یابند. ونخواهیم با توسل به کارتخوان سپه خانه نان ملی را خراب کنیم!
+ نوشته شده در هشتم اسفند ۱۴۰۱ ساعت توسط محمد رضا خواجه
|