راهبردهای ۱۰ گانه برای عبور از بحران نان در کشور
راهبردهای ۱۰ گانه برای عبور از بحران نان در کشور
سال ۱۳۰۹ وقتی قوام رای اعتماد گرفت که نخست وزیر ایران شود خبرنگار در مصاحبه مطبوعاتی از او پرسید : مهمترین کاری که شما می خواهید انجام دهید چیست؟ اوگفت:
اگر من بتوانم وضعیت نان رادرکشور سروسامان دهم بزرگ ترین کار را کرده ام!
آقای رئیس جمهور الان هم وضعیت نان کشور نگران کننده است طوری که به قول رهبری ضایعات آن ۳۰درصد شده وبه قول علیخانی رئیس اسبق غله به ۵۰درصد رسید ولی ماجرات نمی کنیم به مردم بگوییم چون از ما سوال می کنند پس شما در این مدت چه کرده اید؟ وجواب علت بروز این همه ضایعات را شریعتمداری رئیس اسبق بازرگانی داده است ومی گوید:
وقتی ۳ سال پشت سر هم نرخ نان را اعلان نمی کنیم آرد فروشی شریف ترین کاری است که یک نانوا انجام می دهد! آقای رئیس جمهور مابه شما رای دادیم تا اشتباهات دولتهای قبلی را تکرار نکنید ونرخ نان را سر سال ابلاغ کنید تا نانوا بتواند کارگر سحر خیز استخدام کند-مخمر وقدح بخرد واز سفتی ولاستیکی شدن وضایعات نان جلوگیری کند
میز بخرد تا نانها توسط مشتری داغ دسته نشود و. زودسفت وضایع نگردد...ولی شما با گفتن یک جمله پتک بزرگی برسر نان کشور زدید چون گفتید : نان نباید گران شود!
خب نان گران نشود ولی ۸۰ درصد هزینه های تولید نان گران بشود نانوا چه خاکی برسرش بریزد؟
نان گران نشود واستاندار شما بگوید چانه ها کوچک تر شود تا زیان نانوا جبران شود! چه نتیجه ای جز نابودی نان وناراحتی مقام معظم رهبری به دنبال دارد؟!
وقتی حال نان خراب باشد نه شما می توانید بخندید نه ما چون اشگ نانوا درامده است! ونان به دره سقوط کرده است لطفا بجای گوش سپردن به پیشنهادات اشتباه کمیته طرح هدفمندی پیشنهاد مارا اجرا کنید :
۱-یکسان سازی نرخ آرد شماره ۱ (۳۵هزارتومانی) و۲ ( آرد ۵۰هزار تومانی) به منظور جلوگیری از تشتت نرخ ورساند ن به مرز ۱۰۰ هزار تومان
۲- افرایش سالیانه نرخ آرد جهت کاهش شکاف نرخ آرد دولتی وآزاد(سالی ۱۰۰ هزار تومان)
۳- یکسان سازی نرخ نان برای کل کشور وپرهیز از سیاست تمرکز زدایی واستانی کردن نرخ نان که تا این لحظه باشکست مواجه شده است.ومشکلات نان را دوچندان کرده است
۴- تنظیم متمرکز نرخ سالیانه نانهای(تافتون-لواش –بربری-سنگک ومحلی) دولتی براساس قیمت تمام شده (نه تشخیص استاندار!) هزینه های جاری وپرسنلی وتعمیم به کل کشور
۵-اعطا مجوز پخت آزاد پز (آرد شماره ۳) به نانوایانی که در شاهراه وچهاراه قرار داشته وکشش فروش نان آزاد دارند جهت کاهش یارمالی دولت.
۶-عدم دخالت دولت( فرمانداری واستانداری) در نرخ نان آزاد و واگذاری نرخ به بازار عرضه وتقاضا و تنظیم براساس قیمت تمام شده
۷-کاهش سبوس گیری همه آردهای دولتی به منظور توقف قاچاق آرد به مرزهای عراق وافغانستان(تبدیل آرد ۱۸درصد به ۱۵ وکمتر)
۸-کاهش سبوس گیری آردبربری(دولتی) از ۱۸ به ۱۵ یا ۱۲ درصد جهت جلوگیری از نشت آن به بخش فانتزی (آزاد)
۹-کاهش سبوس گیری آردها بمنظور جلوگیری از سفت ولاستیکی شدن خمیر وخشک واستخوانی شدن نان خصوصا برای گندمهای پرگلوتن خارجی که این روزها زیاد شده اند
۱۰- ممنوعیت توزیع آرد سفید (۱۸٪) بین کلیه نانوایا ن گروه ۱و۲ ( دولتی ونیمه دولتی ) بمنظور یکسان سازی رنگ ورخ آرد وچهره نان و کاهش مقاومت نانوایان جهت اجرا طرح در کل کشور
مارا در تلگرام وایتا با این ادرس دنبال کنید: @iranbread