چرا در نان جوش شیرین مصرف می کنیم ؟
چرا در نان جوش شیرین مصرف می کنیم ؟
1) جلوگیری از سفت ولاستیکی شدن نان
2) ایجاد تاولهای ریز وزیبا روی نان
3) تسریع در بعمل آوری کاذب تخمیر
4) ارزانی جوش نسبت به مخمر
اینها مزایای جوش شیرین است که قابل کتمان نیست ولی ایراد جوش این است که باایجاد دیواردفاعی مانع تخریب اسید فیتیک خمیر(عامل مزاحم آزادی املاح موجود درغلات) وآزادی املاح (آهن.کلسیم.فسفر.منیزیم.روی.) موجود در نان می شود وانواع بیماریها مثل کم خونی .پوکی استخوان.سلیاک.سرطان را برایمان به ارمغان می آورد.ومجبوریم درمسجد نشسته نماز بخوانیم.
آیا جایگزین بهتری برای جوش شیرین آمده است ؟!
آری این جایگزین مخمر (خمیر مایه) نام دارد.که بهترین جایگزین برای جوش هستند
مخمر محرک خمیر ومکمل تخمیر است ودرکنار خمیر ترش عطر وطعم- پوکی - بو ومزه نان را دوچندان می سازد
استفاده از آن زمان ورآمدن خمیر را پنجاه درصد جلو می اندازد وسرعت بعمل آری خمیر را ده برابر می کند .
(همان کاری که جوش می کرد).مخمر همه محاسن جوش شیرین را دارد ولی هیچ یک از معایبش را ندارد
1- نان را پوک سازی می کند
2- با ایجاد تاول زیبا روی نان باعث زیبا سازی نان می شود.
3- با تولید آنزیم فیتاز ؛اسید فیتیک خمیررا نابود می سازد واملاح آن را آزاد می گرداند.
4- نان راغنی سازی می کند
5- ازداغ زدگی نان (بروز تاولهای زشت روی نان) جلو گیری می نماید.
6- مخمرپی هاش خمیر را پایین می آورد( کمتر از 6) ولی جوش بالا می برد که برای بدن مضر است.
اشکال مخمر این است که نرخ آن سه برابر جوش شیرین است وتاخیر دولت در نرخ دهی سالیانه به نانوایان مانع خرید ومصرف مخمر بجای جوش می شود.
چرا نانوایان قدیمی اعتقادی به مخمر ندارند؟
نانوایان قدیمی معتقدند خمیر ترش کارشان راحل می کند ودیگر نیازی به جوش و مخمر نیست.
درست است که خمیر ترش به ورآمدن خمیر کمک می کند ولی قادر نیست فردا نان مارا پوک نگه دارد واز لاستیکی شدن نان جلوگیری نماید.اگر قدیم مصرف خمیر ترش در نان کفایت می کرد بخاطر این بود که نوع غذاهای ما با امروز فرق می کرد.صبح نان را درشیر ترید می کردیم ؛ظهر در آب دوغ وشب در آب گوشت....با این کار سفتی وخشکی نان را برطرف می کردیم
ولی امروز بچه های ما آب دوغ خور وآب گوش خورنیستند.
شما نمی توانید نان بدون مخمر راراحت لوله کرده داخل کیف مدرسه بچه بگذارید ونان نرم وپوکی به فرزندتان بدهید
فرق مخمر وخمیر ترش این است که : مخمر نان پوک سازی وزیبا سازی می کندولی خمیر ترش به نان عطروطعم ومزه می دهد
درهردو ماده ایی جادوئی وجود دارد بنام انزیم فیتاز که مثل آرپی جی به بدنه اسیدفیتیک خمیر برخورد کرده وانرا نابود می کند
واملاح مورد نیاز بدن ما را آزاد می سازد . محمد رضا خواجه
1) جلوگیری از سفت ولاستیکی شدن نان
2) ایجاد تاولهای ریز وزیبا روی نان
3) تسریع در بعمل آوری کاذب تخمیر
4) ارزانی جوش نسبت به مخمر
اینها مزایای جوش شیرین است که قابل کتمان نیست ولی ایراد جوش این است که باایجاد دیواردفاعی مانع تخریب اسید فیتیک خمیر(عامل مزاحم آزادی املاح موجود درغلات) وآزادی املاح (آهن.کلسیم.فسفر.منیزیم.روی.) موجود در نان می شود وانواع بیماریها مثل کم خونی .پوکی استخوان.سلیاک.سرطان را برایمان به ارمغان می آورد.ومجبوریم درمسجد نشسته نماز بخوانیم.
آیا جایگزین بهتری برای جوش شیرین آمده است ؟!
آری این جایگزین مخمر (خمیر مایه) نام دارد.که بهترین جایگزین برای جوش هستند
مخمر محرک خمیر ومکمل تخمیر است ودرکنار خمیر ترش عطر وطعم- پوکی - بو ومزه نان را دوچندان می سازد
استفاده از آن زمان ورآمدن خمیر را پنجاه درصد جلو می اندازد وسرعت بعمل آری خمیر را ده برابر می کند .
(همان کاری که جوش می کرد).مخمر همه محاسن جوش شیرین را دارد ولی هیچ یک از معایبش را ندارد
1- نان را پوک سازی می کند
2- با ایجاد تاول زیبا روی نان باعث زیبا سازی نان می شود.
3- با تولید آنزیم فیتاز ؛اسید فیتیک خمیررا نابود می سازد واملاح آن را آزاد می گرداند.
4- نان راغنی سازی می کند
5- ازداغ زدگی نان (بروز تاولهای زشت روی نان) جلو گیری می نماید.
6- مخمرپی هاش خمیر را پایین می آورد( کمتر از 6) ولی جوش بالا می برد که برای بدن مضر است.
اشکال مخمر این است که نرخ آن سه برابر جوش شیرین است وتاخیر دولت در نرخ دهی سالیانه به نانوایان مانع خرید ومصرف مخمر بجای جوش می شود.
چرا نانوایان قدیمی اعتقادی به مخمر ندارند؟
نانوایان قدیمی معتقدند خمیر ترش کارشان راحل می کند ودیگر نیازی به جوش و مخمر نیست.
درست است که خمیر ترش به ورآمدن خمیر کمک می کند ولی قادر نیست فردا نان مارا پوک نگه دارد واز لاستیکی شدن نان جلوگیری نماید.اگر قدیم مصرف خمیر ترش در نان کفایت می کرد بخاطر این بود که نوع غذاهای ما با امروز فرق می کرد.صبح نان را درشیر ترید می کردیم ؛ظهر در آب دوغ وشب در آب گوشت....با این کار سفتی وخشکی نان را برطرف می کردیم
ولی امروز بچه های ما آب دوغ خور وآب گوش خورنیستند.
شما نمی توانید نان بدون مخمر راراحت لوله کرده داخل کیف مدرسه بچه بگذارید ونان نرم وپوکی به فرزندتان بدهید
فرق مخمر وخمیر ترش این است که : مخمر نان پوک سازی وزیبا سازی می کندولی خمیر ترش به نان عطروطعم ومزه می دهد
درهردو ماده ایی جادوئی وجود دارد بنام انزیم فیتاز که مثل آرپی جی به بدنه اسیدفیتیک خمیر برخورد کرده وانرا نابود می کند
واملاح مورد نیاز بدن ما را آزاد می سازد . محمد رضا خواجه
+ نوشته شده در ششم مهر ۱۳۹۵ ساعت توسط محمد رضا خواجه
|