[Forwarded from باشگاه نان كامل]
آیا فروش نان کنجدی اجباری است ؟
ابدا وهر نانوائی که بخواهد با فروش اجباری نان کنجدی باعث ایجاد نارضایتی در مردم گردد باید مواخذه و آرد وی توقیف شود.چون بخشی از مردم علاقه ائی به مصرف نان کنجدی ندارند یا به دلیل داشتن دندان مصنوعی نمی توانند به خوبی کنجد را لای دندان  جویده و له کنند. یا اینکه گاهی پیش می آید محل نگهداری  کنجدها مرطوب بوده وکنجد وی نم ونا و کپک زدگی می دهد  که نباید مصرف شود.
نکته بسیار مهمی که مردم عزیز ما باید توجه داشته باشند وهمه کاسه کوزه ها را سر نانوا نشکنند این است :گاهی شما به نانوای محل خود مراجعه می کنید ومطالبه نان ساده می نمایید ولی او می گوید باید کمی صبر کنید
.بلافاصله شما برآشفته شده وقضاوت نادرستی از این عمل نانوا می کنید ومی پندارید  چون نان کنجدی سود بیشتری دارد او در پخت نان ساده برای مشتریانش تعلل می کند در صورتی که اینگونه نیست . 
اولا  نان کنجدی  بیشتر از نان ساده  طرفدار دارد وحداقل 80 درصد مشتریان یک نانوائی را تشکیل می دهند
.ثانیا یک نکته فنی وتخصصی وجود دارد که مانع اجابت سریع درخواست مشتری  توسط نانوا می شود وآن این است که هرقطعه خمیری که چانه گیری می شود باید حداقل 10 دقیقه روی میز چانه گیری استراحت نماید که به آن استراحت ثانویه گویند. سپس پهن شود وداخل تنور برود والا پخت چانه تازه باعث دفرمه شدن نان وبروز علامت داغ زدگی روی نان (ظهور تاولهای زشت روی نان) می گردد
.که قطعا هیچ نانوائی حاضر نیست کارش را بخاطر عجله یک مشتری خراب سازد.وشما هم باید این موضوع را  متوجه باشید  که به محض بیان سفارش نان ساده  نباید  انتظار دیدین  آن را داشته باشید  بلکه چانه نان ساده  هم باید استراحت کرده  سپس  پخت گردد تا باعث دلزدگی وبروز تاولهای زشت وبد شکل روی نان نگردد. 
نکته دیگر اینکه نرخ هرکیلو کنجد در بازار  حدود 10 هزار تومان است  یعنی هر گرم  کنجد  10 تومان به فروش می رسد  و صد البته شما باید بابت  دستمزد  کارگر و کنجدی کردن هر  چانه  خمیر  نیز حداقل 10 تومان بپردازید  تا  نرخ  نان  کنجدی با ارزش افزوده !  تعیین گردد. یعنی هر نان تافتون معمولی با حدود 5 گرم کنجد  100 تومان ارزش افزوده دارد  که نباید توقع داشته باشیم مجانی در اختیار شما قرار گیرد. 

محمد رضا خواجه  

دکتری کسب وکار وکارشناس وزارت بهداشت