اگر فراموش کنیم نمک به خمیر بزنیم چه باید کرد ؟
سوال :
اگر فراموش کنیم نمک به خمیر بزنیم چه باید کرد ؟
طعم نان مدیون نمک آن است .واز طرفی خمیر بی نمک سریعا دچار فروپاشی شده ومتلاشی می گردد ونان را دچار پارگی ودررفتگی می کند.خصوصا اگر ارده ها نیز ضعیف وکم گلوتن( چسب ) باشند به هیچ وجه نمی توان چانه پهن شده را از روی میز بلند کرد!
اصولا نانوایان ما چاره ائی ندارند که برای مقابله با ضعف وسستی بیش از حد آرد بین 500 تا 1000 گرم نمک به یک کیسه آرد تزریق نمایند!
هرچند افزایش مصرف نمک با دستور وزارت بهداشت همخوانی ندارد ولی چون مانع مصرف بهبود دهنده در خمیر می شوند! بهترین راه حل است.
درهر حال چنانچه شما با این مشکل مواجه شدید باید بلافاصله خمیر ها را به داخل ماشین خمیر برگردانید ومقدار نمک مصرفی همیشگی را داخل یک لیوان آب حل کرده وروی خمیر بریزید (نمک نرم را همینجور خشک روی خمیر بپاشید) وکلید ماشین خمیر را راروشن نمایید تا مخلوط شود وبرای جبران نرمی یا خیسی خمیر چند مشت آرد روی آن بپاشید بعد از 5 دقیقه خمیر را بپزید مشکل سستی ان برطرف می شود.
بزرگ ترین کمک نمک به نانوا جلوگیری از فروپاشی بافت خمیر است که هیچ چیز جر گلوتن قادر به جبران ان نیست.
اگر فراموش کنیم نمک به خمیر بزنیم چه باید کرد ؟
طعم نان مدیون نمک آن است .واز طرفی خمیر بی نمک سریعا دچار فروپاشی شده ومتلاشی می گردد ونان را دچار پارگی ودررفتگی می کند.خصوصا اگر ارده ها نیز ضعیف وکم گلوتن( چسب ) باشند به هیچ وجه نمی توان چانه پهن شده را از روی میز بلند کرد!
اصولا نانوایان ما چاره ائی ندارند که برای مقابله با ضعف وسستی بیش از حد آرد بین 500 تا 1000 گرم نمک به یک کیسه آرد تزریق نمایند!
هرچند افزایش مصرف نمک با دستور وزارت بهداشت همخوانی ندارد ولی چون مانع مصرف بهبود دهنده در خمیر می شوند! بهترین راه حل است.
درهر حال چنانچه شما با این مشکل مواجه شدید باید بلافاصله خمیر ها را به داخل ماشین خمیر برگردانید ومقدار نمک مصرفی همیشگی را داخل یک لیوان آب حل کرده وروی خمیر بریزید (نمک نرم را همینجور خشک روی خمیر بپاشید) وکلید ماشین خمیر را راروشن نمایید تا مخلوط شود وبرای جبران نرمی یا خیسی خمیر چند مشت آرد روی آن بپاشید بعد از 5 دقیقه خمیر را بپزید مشکل سستی ان برطرف می شود.
بزرگ ترین کمک نمک به نانوا جلوگیری از فروپاشی بافت خمیر است که هیچ چیز جر گلوتن قادر به جبران ان نیست.
+ نوشته شده در ششم مهر ۱۳۹۵ ساعت توسط محمد رضا خواجه
|