عوامل موثر بر کپک زدگی نان چیست؟
براساس تحقیقات بعمل امده عمده ترین چیزهائی که در کپک زدگی یک نان اثر می گذارند عبارتند از :
1-  نگهداری نان بسته بندی شده درمحیط گرم مثل نانوائی ( حتی اگرنانها سرد باشد )
2-  نگهداری بسته های نان در محیط گرم ومرطوب وشرجی مثل بندرعباس ومیناب
3-  گذاشتن بسته های نان زیر نورخورشید وروی میز ومنبر مغازه
4-  گذاشتن بسته های نان پشت شیشه سوپر مارکتها وتابش مستقیم نور آفتاب روی انها
5-  ریختن بسته های نان دسته بندی شده روی همدیگر هنگام داخل وانت  حمل ونقل از نانوائی به خوابگاه –آسایشگاه-دانشگاه-زایشگاه –ندامتگاه و...
6-  نان پخته شده با  آرد کامل زودتر از نان تهیه شده با آرد سفید کپک می زند
 ( چون املاح وویتامین بیشتری دارد)
7-  نانهای کلفت تر مثل بربری زودتر از نانهای نازک مثل تافتون کپک می زندد
8-  الودگی محیط (اسپورهای محیطی) سرعت کپک زدگی نان را بیشتر می سازند  (هرگرم آرد بطور متوسط حاوی 8000   اسپور کپک می باشدکه هنگام پخت کلیه اسپورها از بین می روندولی بعد هنگام سردکردن نان دوباره درتماس با اسپورهای محیطی قرار می گیرند)
9-  ممکن است دستگاه برش نان شما آلوده باشد
10-  ممکن است دستگاه بسته بندی شما آلوده باشد
مواظب باشیم  نان کپک زده را داخل سطل زباله بیندازیم والا  مصرف آن باعث تولید سم آفلاتوکسین شده که سرطانزا بوده و شما را به سرطان کبد مبتلا می سازد.
باشگاه تولید کنندگان نان کامل کشور